Albalat dels Sorells consumirà energia 100% renovable i impulsarà el balanç net i l’autoconsum als edificis municipals.

El Ple de l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells va aprovar el 27 de març la contractació del subministrament elèctric d’origen 100% renovable per als equipaments municipals i l’enllumenat públic, el que suposarà deixar d’emetre a l’atmosfera 297 tones de CO2 cada any.

Segons ha comentat Sònia Clemente, regidora de medi ambient, esta mesura és un pas més dins del projecte Albalat0,0 que hem impulsat esta legislatura per baixar el consum energètic i reduir les emissions de CO2 d’efecte hivernacle.

A més, l’empresa adjudicatària comprarà l’energia que l’Ajuntament produeix actualment i en el futur als sostres dels edificis públics i descomptarà eixa producció del consum total, establint així un balanç net. També instal·larà anualment plaques fotovoltaiques o sistemes eòlics de fins a 5 kW de potència per a fomentar l’autoconsum als equipaments municipals i posarà en marxa programes d’ajuda i suport per a famílies amb dificultats per a satisfer les necessitats energètiques bàsiques.

Per la seua part, Nicolau Claramunt alcalde de la localitat, ha remarcat que “hem iniciat el camí cap a la transició energètica, convençuts del que fem i de les millores que suposen per al conjunt de la ciutadania, no només en termes de reducció de la contaminació, sinó també en l’estalvi econòmic que això pot suposar. En este sentit, el primer edil, anima a tota la població i al conjunt d’empreses locals a seguir el camí encetat per l’Ajuntament, “actualment el conjunt del poble d’Albalat consumeix energia elèctrica per valor de més d’un milió i mig d’euros, tot el que puguem estalviar entre totes i tots, seran beneficis i capacitat de competitivitat de les empreses