L’energia és transversal a pràcticament totes les activitats que es duen a terme en una societat moderna. Com produïm energia, com es gestiona i com es consumeix afecta a l’ocupació, a l’economia, a l’accés a drets bàsics i per tant, afecta a la qualitat de vida de les persones i també a la qualitat del medi que sosté la vida: el medi ambient.

El greu context ambiental que hem d’abordar (canvi climàtic, contaminació ambiental, pèrdua de biodiversitat, etc.) exigeix transitar a un model energètic basat en l’estalvi d’energia, en l’ús eficient de la mateixa i en fonts energètiques netes. L’enorme repte obliga a canvis socials a fi de tallar l’enorme malbaratament energètic en el qual s’assenta la nostra societat hiper-consumista.

Per aquestes raons i per la severitat del canvi climàtic, es requereix de manera urgent l’esforç de tots i totes per a instar a la societat a activar-se en una matèria tan estratègica.

En aquest sentit, IN2, Ecooo i l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells s’uneixen per aportar una solució amb l’ajuda d’una aplicació per al control de les despeses i els costos energètics municipals i per a comunicar, conscienciar i fer partíceps a la societat d’aquests canvis. L’app, Our City Our Energy obre un escenari d’activació i participació ciutadana en la transició energètica municipal des de la transparència i la governança.

 

OUR CITY OUR ENERGY: CIUTATS PER A I DE LES PERSONES

LogoOurCityOurEnergy Aplicacio

Our City Our Energy és una eina per a activar a la ciutadania en el camí de la transició energètica, des de la proximitat, des del local, i cap a un nou model energètic descarbonitzat, descentralitzat i democràtic.

Cal re-situar a les persones en el centre i això passa inexorablement per recuperar i reconquerir les ciutats: ciutats per a i de les persones. Our City Our Energy redissenya les dinàmiques de cooperació i comunicació plantejades en els projectes d’estalvi i eficiència energètica de les administracions.

Our City Our Energy és una aplicació molt fàcil d’utilitzar per a totes i tots que mostra en temps real, d’una forma senzilla de veure i d’entendre, els costos i el consum d’energia de les instal·lacions i els edificis públics.

Com funciona?

Les dades de consum s’actualitzen periòdicament (una vegada al mes) segons arriben les factures dels subministraments (electricitat, gas, gasoil, etc.). A partir d’ací les noves dades s’incorporen als consums històrics i s’actualitzen les dades i els gràfics mostrats en l’aplicació.

Quines dades es poden consultar?

La primera pantalla una vegada seleccionat Albalat dels Sorells, es pot triar entre:

  • Cost total.
  • Dades del consum de llum, gas i tots els subministraments que l’Ajuntament té d’alta.
  • Dades per punt de consum.
  • Emissions de CO2.
  • Suggeriments.

OurCityOurEnergy noticia 

Pots descarregar-te l'aplicació ací:
 
 
Activitat finançada per la Diputació de València
logo diputacio